De ce EDUCARTA

EDUCARTA s-a născut  din dorința de a oferi părinților și copiilor oportunitatea de a  descoperi bucuria învățării prin educație artistică, mai ales muzicală.

EDUCARTA este o inițiativă culturală de educare privată, destinată copiilor încă de la o vârstă fragedă.

Astăzi se invocă tot mai insistent necesitatea de a avea un sistem de valori viabil, un sistem flexibil de educație și dezvoltare a personalității celor aflați în proces de formare. Astfel, EDUCARTA își propune să orienteze copilul către profilul unui om armonios, cu perspectiva performanței în orice domeniu profesional.

Mai mult decât muzică!

Ce oferă EDUCARTA

  • Atelierul de Muzică
    De la inițiere muzicală prin joc interactiv (poveste, dans, desen, audiție muzicală) până la descoperirea instrumentului preferat. Scopul principal al Atelierului este să dezvolte în copii dragostea pentru muzică.


  • Lecții de instrument
    Pentru copiii care doresc să aprofundeze un instrument muzical anume, oferim posibilitatea studierii acestuia la orice nivel de performanță, inclusiv până la nivelul impus de participarea la competiții naționale și/sau internaționale.


  • Servicii complementare
    Organizare de evenimente muzicale destinate copiilor, concursuri, festivaluri. Educarta este în legătură cu artiști interpreți și instituții care pot conduce evoluția unui copil până la cea mai înaltă treaptă artistică.
Câteva dintre Beneficiile educației muzicale:
  • Dezvoltarea emoțională – Studiul muzicii are un impact major în creșterea inteligenței emoționale, atât de importantă în abilitățile de comunicare și socializare.
  • Dezvoltarea raționamentului – Pregătirea muzicală timpurie, dezvoltă funcții ale creierului ce au directă legătură cu limbajul și raționamentul, cât și ușurința învățării limbilor străine.
  • Dezvoltarea abilităților de coordonare – Studiul și practicarea activităților ce implică instrumente muzicale îmbunătățesc abilitățile de coordonare ale întregului corp și a modului de gândire.
  • Disciplinare, concentrare – Studiul instrumentelor muzicale dezvoltă abilitatea de concentrare și disciplină, generând efecte benefice în capacitatea lor de asimilare și învățare.
  • Imaginație, gândire creativă și inteligență spațială – Prin studiul muzicii la vârste fragede, copii își dezvoltă imaginația, gândirea creativă și inteligența spațială, atât de necesare în cazul studiului matematicii și a științelor exacte.
  • Relaxare – Muzica generează relaxare și, de asemenea pe termen lung, calmează stresul.
  • Socializare și lucrul în echipă –  Programele de educație muzicală au la bază colaborarea, comunicarea și lucrul în echipă. Astfel, copiii reușesc să-și dezvolte abilitățile de colaborare, proactivitate.